Clinics

In 2019 komen de volgende 

internationaal gerenomeerde instructeurs en sprekers naar Equilibrio:

Belinda Bolsenbroek

Belinda Bolsenbroek geeft wereldwijd les aan dressuurruiters die uitkomen in de sport (grandprix niveau), ruiters met revalidatiepaarden en ze geeft clinic's in de Klassieke Dressuur tot aan haute ecole niveau.


Ze was de eerste Ridder in de Academische Rijkunst in Nederland en heeft de Academische Rijkunst groot gemaakt door Bent Branderup naar Nederland te halen en een aantal ruiters op te leiden tot squires en ridders voordat ze naar Australie emigreerde.


Belinda spreek Nederlands, waardoor haar lessen voor iedereen goed te volgen zijn.


In de theorieblokken die ondersteund worden door powerpoint presentaties, zal Belinda u meer uitleg geven over haar kijk op de training van paarden.

Ze is gespecialiseerd in het onderwijzen van een correcte biomechanise trainingswijze en schenkt hier, in haar lessen, zeer veel aandacht aan.

 • College door : Karel de Lange

  HET EVENWICHT VAN HET PAARD IN BOUW EN BEWEGING


  Een drie uur durend interactief college over de balans van het paard. Karel neemt je mee in de evolutie en de gevolgen van de afwijkingen in deze evolutie van het paard.


  Tijdens dit college leer je naar een paard te kijken, zoals Karel ernaar kijkt:

  Of het paard in het evenwichtsmodel staat en zo niet, waarom niet en wat de gevolgen daarvan zijn..


  Na de theoretische lezing gaan we samen met Karel 1 paard bekijken. Hierdoor krijg je een introductie in hoe we de theorie in de praktijk moeten gaan gebruiken om een paard correct te kunnen beoordelen.


  Diegene die Karel al kennen van Facebook, weten dat hij met een vlijmscherpe, maar zeer eerlijk blik naar de hippische wereld kijkt.

  Karel durft zich kritisch uit te laten over de wijze waarop er op dit moment gefokt en gereden wordt in Nederland en neemt daarbij geen blad voor de mond.


  Voor degene die Karel nog niet kennen, neem een kijkje op zijn Facebook pagina: Karel de Lange.


  Dit gaat natuurlijk een super leerzame zondag worden die je echt niet wil missen! Je gaat gegarandeerd met heel veel informatie naar huis.


  Voor of na de lezing kun je een reader aanschaffen met alle dia’s die vertoond worden. Deze exclusieve reader kost € 10,00 (contant bij Karel te voldoen).


  Na de lezing zal er een datum bekend gemaakt worden voor het zelf leren beoordelen van een aantal paarden in de praktijk. Wederom gegeven door Karel de Lange.


  Karel leerde als jonge jongen veel wijze lessen van zijn grootvader, over de bouw van het paard en de grondregels van een goed skelet. De kunst van het kijken ontwikkelde hij tot het niveau van deskundig paardenbeoordelaar op keuringen. Hij geeft ook cursussen op dat vlak. Karel de Lange is tevens voorzitter van het Europees Arabisch stamboek voor Shagya-Araber paarden, Sportpaarden en Sportponies (EASP).


  Na de bijeenkomst weet je meer over de balans van het paard in stand en beweging. Je leert waar je naar moet kijken en hoe je de balans kunt meten.


  Prijs: € 35,- per persoon.


  Let op!

  Je aanmelding is alleen geldig als dit via de onderstaande link gebeurt!