Page content

Claudia Wolters

Claudia Wolters

LOGO EQUILIBRIO met kl. en R tekst

Equilibrio is het Opleidingscentrum van Claudia Wolters.

Het staat garant voor kwaliteit in de breedste zin van het woord!

Claudia heeft een zeer ruime bagage aan kennis en ervaring:

Ze traint al reeds jaren met verschillende paarden bij verschillende instructeurs in de Klassieke Rijkunst, heeft al ontelbare combinaties les gegeven en ze verdiept zich steeds verder in de anatomie en biomechanica van het het paard. Van daaruit is ook een waardevolle samenwerking ontstaan met gerenommeerde dierenartsen en fysiotherapeuten.

Kortom: Equilibrio is ‘the place to be’ voor paarden die hulp nodig hebben om hun lichaam terug correct te leren gebruiken en voor iedereen die ECHT correct paarden wil leren trainen.

Training is altijd maatwerk! Er wordt steeds op een holistische manier gekeken naar de behoeftes van de combinatie: Claudia fungeert als stem van het paard, zonder de noden van de mens uit het oog te verliezen. ‘Think outside the box’ is hierbij dan ook meer regel dan uitzondering!

Paarden worden getraind volgens de waarden van de oude grootmeesters: Dressuur wordt ingezet voor het paard, niet het paard voor de dressuur. Daarbij wordt het grootste belang gehecht aan de correcte biomechanica van het paard en wordt er steeds zorg gedragen voor de psyche.

Mensen worden uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen in kennis en persoonlijke groei om zo een nog betere trainer voor hun paard te worden.