Discover & Experience

The art of work in hand met schoolpaarden

11 jaar

ervaring in deze trainingsmethode

6

schoolpaarden beschikbaar

Van Volte

tot Levade

Geen eigen paard nodig!

Voor de meeste opleidingen is een eigen paard een vereiste waardoor veel mensen 'buiten de boot vallen' om te kunnen leren. Deze cursus is toegankelijk voor IEDEREEN!

Volledige concentratie op eigen vaardigheden

In de meeste situaties vertrekken we 'groen op groen' en moeten mensen en hun paarden tesamen nieuwe dingen aanleren waardoor de weg vaak lang en moeizaam verloopt. Tijdens deze cursus kan je je volledig op je eigen trainingsvaardigheden concentreren, de paarden kennen het werk immers al.

De hele weg in 7 lesdagen

De volledige opleiding van een paard duurt jaren. Met onze schoolpaarden bieden we je de kans om in 7 lesdagen de volledige weg even te bewandelen.

Discover & Experience

The Art of Work in Hand met schoolpaarden.

In deze lessenreeks van 7 lesdagen bieden we je de kans om met onze geschoolde paarden alle gymnastiserende dressuuroefeningen in de vingers te krijgen in het werken aan de hand en het longeren.

Waarom werken met schoolpaarden?

Goed innerlijk beeld creeren

Een paard een oefening aanleren die je zelf nog nooit ervaren en gevoeld hebt, is heel moeilijk. Want wat is de juiste timing? Wanneer en wat moet je juist belonen? Wat zijn mogelijke valkuilen? 

Onze schoolpaarden helpen je het juiste innerlijk beeld en gevoel te vinden wat je kan meenemen naar je eigen paard.

Theorie direkt omzetten in de praktijk

Na het theoretische gedeelte waarbij de oefeningen in woord en beeld behandeld worden, gaan we direkt met de praktijk aan de slag. Want gevoel en ervaring is een onmisbare sleutel bij het opleiden van paarden.

Alle oefeningen ervaren

Met onze schoolpaarden bieden we je de mogelijkheid om alle oefeningen te kunnen aanvoelen waarbij je je volledig kunt concenteren op je eigen trainingsvaardigheden. Onze paarden hebben de leerfases reeds doorlopen. Stel je de vraag op de juiste manier, zullen de paarden je dan ook het juiste antwoord, oefening geven.

Programma

Lesdag 1: Lengtebuiging / volte en longeren

Lesdag 2: Schouderbinnenwaarts

Lesdag 3: Travers

Lesdag 4: Renvers

Lesdag 5: Appuyement

Lesdag 6: Werkpirouette

Lesdag 7: Schoolhalt, piaffe, levade

Data 2019:


13 januari,

10 februari,

10 maart,

7 april,

12 mei,

2 juni,

30 juni.


Locatie:

Equilibrio - Kortenbos 1 - 5864 CW Meerlo


Kosten per lesdag € 125,-