Page content

Anneke Hollanders

Mijn naam is Anneke Hollanders, Advanced + Instructeur bij Equilibrio.

Mijn eigen bedrijf heet Enthusiastic Horse Gymnastics en is gevestigd in Kontich, België.

Enthusiastic Horse Gymnastics staat voor een trotse, vrolijke en frisse geest in een gespierd, soepel en fit lichaam.

Ooit was het anders:

 

‘Van Paniek naar Klassiek’

Van paniek naar klassiek Van paniek naar klassiek 2

 

Dit is de kortst mogelijke samenvatting van onze afgelegde weg tot nu toe!

Minolta DSCTijdens mijn bijberoep-carrière als Showruiter kwam ik op het punt dat het tijd was voor een opvolger voor mijn wereldpaard Stargado.

De hengst die toen op mijn pad kwam, Hispano LXVI, veranderde mijn paardenleven voorgoed! Alles wat voorheen vanzelfsprekend was, was voor hem zo onmogelijk, dat het zelfs tot levensgevaarlijke situaties leidde. In mijn zoektocht naar een oplossing (want hem opgeven was voor mij geen optie), kwam ik in 2011 Claudia Wolters tegen.

Via haar leerde ik de wondere wereld van de Klassieke Rijkunst en het Rechtrichten kennen, waarbij naast het fysieke aspect ook heel veel aandacht aan de psyche van het paard wordt besteed! Haar begeleiding, steun en geloof in ons, is de rode draad doorheen onze afgelegde weg geweest: studeren, ‘trial & error’, een zoektocht die gepaard ging met hoge pieken maar soms ook met heel diepe dalen…

Equilibrio website (4)

Het bewaren van mijn enthousiasme heeft ons daarin steeds gered om toch niet op te geven! En de beloning is al zoooo mooi geweest!

 

 

Enthusiastic Horse Gymnastics vond ik dan ook een gepaste naam voor wat ik graag zou uitdragen:

Een correcte en positieve paardentraining welke een sterk en soepel, trots en vrolijke paard als resultaat geeft!

 

Anneke en HispanoIk hoop om mensen met ons verhaal te inspireren om niet op te geven en te blijven zoeken.

Mijn missie als Equilibrio-instructeur is om combinaties te begeleiden op hun eigen weg van Paniek naar Klassiek, waarbij we de waarden van de oude Grootmeesters hoog in het vaandel dragen en op zoek gaan naar samenwerking, harmonie en eenheid tussen ruiter en paard.

Door paarden correct te trainen via oefeningen die op een logisch opeenvolgende manier zijn opgebouwd, wordt een paard niet enkel fysiek veel sterker, maar zeker ook mentaal!

Het mooie aan de Klassieke Rijkunst is ook dat deze niet alleen onder het zadel moet gebeuren; daarom is deze leer geschikt voor ieder paard!

Longeren, werk aan de hand, werk aan de lange teugel, rijden… ik ben graag je gids!